Log out
Welcome    

PRECISION IN HIGH QUALITY

Çerez Politikamız ve Çerez Aydınlatma Metni için tıklayınız.

ATAKUL MAKİNE OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş.

ÇEREZ POLİTİKASI

Atakul Makine Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. (“Atakul”) tarafından işletilen (“www.atakul.com”) web sitesini ziyaret edenlerin (“ziyaretçi”) kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”) ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1. Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla Atakul tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

• Atakul tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,

• Atakul tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,

• Atakul tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

2. Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, gerçek kişilere ve özel hukuk tüzel kişilerine, hissedar/iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve sözleşmeli hizmet aldığımız iş birliği yaptığımız kuruluşlara Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, ziyaretçinin izniyle web sitemize ek olarak google.com, facebook.com, twitter.com, instagram.com, linkedin.com, youtube.com alanlarına da çerezler uygulanmaktadır.

4. Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İstatistikler: Bu çerezler, web sitesine gelen ziyaretçi sayısı, benzersiz ziyaretçi sayısı, web sitesinin hangi sayfalarının ziyaret edildiği, ziyaretin kaynağı vb. bilgileri depolar. Bu veriler, web sitesinin ne kadar iyi performans gösterdiğini ve analiz etmemize yardımcı olur.

Pazarlama: Web sitemiz reklam veriyor. Bu çerezler, size gösterdiğimiz reklamları sizin için anlamlı olacak şekilde kişiselleştirmek için kullanılır. Bu çerezler ayrıca bu reklam kampanyalarının verimliliğini takip etmemize yardımcı olur. Bu çerezlerde depolanan bilgiler, üçüncü taraf reklam sağlayıcıları tarafından size tarayıcıdaki diğer web sitelerinde reklam göstermek için de kullanılabilir.

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Tercihler: Bu çerezler ayarlarınızı kaydetmemize ve dil tercihleri gibi tarama tercihlerinizi belirlememize yardımcı olur, böylece web sitesine gelecekteki ziyaretlerinizde daha iyi ve verimli bir deneyime sahip olursunuz.

 

 Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir. 

 

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

Kalıcı Çerezler

(Persistent Cookies)

Kalıcı çerezler web sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır.

Teknik Çerezler

(Technical Cookies)

Teknik çerezler ile web sitesinin çalışması sağlanmakta, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanları tespit edilmektedir.

Otantikasyon Çerezleri

(Authentication Cookies)

Ziyaretçiler, şifrelerini kullanarak internet sitesine giriş yapmaları durumunda, ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.

Flash Çerezleri

(Flash Cookies)

İnternet sitesinde yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir.

Kişiselleştirme Çerezleri

(Customization Cookies)

Kullanıcıların dil gibi tercihlerini farklı internet sitesinin farklı sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir.

Analitik Çerezler

(Analytical Cookies)

Web sitesini ziyaret edenlerin sayıları, görüntülenen sayfaların tespiti, ziyaret saatleri, sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçları izleyen çerezlerdir.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
• İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
• İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek,
• İnternet Sitesinin, Sizin ve Atakul’un hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

5. Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.

6. Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını www.atakul.com adresinden ulaşabileceğiniz Kişisel Veri Başvuru Formunu Atakul’a ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

7. Politika’nın Yürürlüğü

Bu Politika yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi halinde Politika’nın yürürlük tarihi revize edilir.

 

 

ATAKUL MAKİNE OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş.

İNTERNET SİTESI ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

 

Aydınlatma Metni Hakkında

Atakul Makine Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. (“Atakul”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz

sırasında, deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı uygulamalardan (çerezler)

faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

(“Kanun”) olmak üzere diğer mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Metninin amacı, (www.atakul.com) internet sitesinin (“Site”) yayını

sırasında, Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımına

bağlı elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak bilgi vermektir. Bu bilgilendirme ile, Site’de

hangi amaçlarla hangi tür çerezler kullanıldığı, bu çerezleri nasıl kontrol edilebileceği açıklanmaktadır.

Kişisel verilerin Atakul tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi, (www.atakul.com) adresinde

yer alan Atakul Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda bulunmaktadır.

Çerezlerin Kullanım Amaçları

Atakul, Site’de çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezlerle kişisel veriler işlenmektedir.

Bu amaçlar başlıca şunlardır:

– Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek: Oturum açan üyelerin

Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması gibi,

kolaylaştırıcı fonksiyonlar üstlenmektedir.

– Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak: Site’nin üzerinde çalıştığı farklı

sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre

performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarını kolaylaştırılan

uygulamalardır.

Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde, mevzuat

uyarınca gerekli olan hallerde rıza doğrultusunda, aksi hallerde rıza alınmaksızın yukarıdaki

amaçlar doğrultusunda işlenebilir. Atakul olarak, aydınlatma metni kapsamındaki kişisel veriler

yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde

tedarikçilere, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilerle paylaşılabilir. Verilerin

aktarıldığı taraf, bu kişisel verileri dünyanın her yerindeki sunucularda saklayabilir.

Site’de Kullanılan Çerezler

Site’de kullanılan farklı türdeki çerez aşağıdadır. Site’de hem birinci parti çerezler (ziyaret edilen

Site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezler (ziyaret edilen site haricindeki sunucular

tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı Site’nin doğru çalışması için zorunludur. Site’de oturum açıldığında devreye

giren kimlik doğrulama çerezleri, Site’de bir sayfadan diğerine geçişinde etkin olan oturumun devam

etmesini sağlamaktadır.

Performans ve Analiz Çerezleri
Bu çerezler sayesinde Site kullanımı ve performansı analiz edilerek sunulan hizmetler daha iyi hale
getirilmektedir. Ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları görüntülediği, Site’nin gerektiği gibi çalışıp
çalışmadığı, olası problemleri çerezler tespit etmektedir.

 

 Çerez  Açıklama  Süre
_ga Ziyaretçilerin web sitesini nasıl kullandıklarına
dair istatistiksel veriler üretmek için kullanılan
bir kimliği kaydeder.
2 Yıl
 _gat  Google Analytics tarafından istekleri kısmak için
kullanılır.
1 Dakika 
 _gid  Ziyaretçilerin web sitesini nasıl kullandıklarına
dair istatistiksel veriler üretmek için kullanılan
bir kimliği kaydeder.
 24 Saat
 PHPSESSID   PHP'ye özgüdür ve web sitelerinin serileştirilmiş
durum verilerini depolamasını sağlar. Bir
kullanıcı oturumu oluşturmak ve durum
verilerini, genellikle bir oturum çerezi olarak
adlandırılan geçici bir çerez aracılığıyla geçirmek
için kullanılır.
 Tarayıcınızı
kapattığınızda sona
erer

 

Çerezlerin Kullanımı ve Kontrolü
Tarayıcının ayarları değiştirilerek çerezlere ilişkin tercihleri kişiselleştirilebilir. Bu kapsamda aşağıdaki
bağlantılardan faydalanılabilir.

Adobe Analytics  http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL  https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookiesettings-
on-browser
Google Adwords  https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome  http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer  https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorerdelete-
manage-cookies
MozillaFirefox  http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera  http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari  https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR



Veri Sahibi Hakları

Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri;
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kşisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu haklara ilişkin talepler, (www.atakul.com) adresinde yer alan “Veri Sahibi Başvuru Formu” belgesinde belirtilen yöntemlerle Atakul’a iletilmesi halinde başvurular en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Atakul’un KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır. Atakul olarak Site’deki çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir, Site’ye yeni çerezler eklenebilir. Aydınlatma metninin hükümlerini Atakul dilediği zaman değiştirebilir. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilen her türlü değişiklik sitede yayınlanmakla yürürlük kazanır. Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Atakul tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

 

Atakul Makine Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.